Autoriseret psykolog og HD i Informatik- og Økonomistyring

Erhvervspsykolog
Finn Weber

Forside Konsultation Erhvervspsykologisk test Stress Krisestyring og traumer Karrierevejledning Kurser og workshops Kontakt

Medlem af:

© Copyright 2013-2024 Erhvervspsykolog Finn Weber - fw@finnweber.dk - 3013 7917

Akutindsats


Umiddelbart efter en hændelse kan det være vigtigt at yde psykologisk førstehjælp til berørte. Det behøver ikke nødvendigvis at være en krisepsykolog, men kan være en person med god indsigt i, hvorledes man drager omsorg for mennesker i en sådan situation.


I dagene efter oplevelsen skal den bearbejdes, og for mennesker, der oplever voldsomme hændelser, er det afgørende, at de har mulighed for at bearbejde hændelsen netop i det tempo og på den måde, som de bedst kan håndtere det. I den sammenhæng må man ikke glemme de personer, der har ydet psykologisk førstehjælp, og som selv kan være følelsesmæssigt påvirkede af det, ligesom vidner eller andre berørte personer kan have behov for hjælp. Forskning har vist, at også den indirekte oplevelser kan medføre senere psykiske problemer, der er tilsvarende invaliderende som for de direkte implicerede.


Jeg kan professionelt kan vurdere, hvad der bør tilbydes disse mennesker og, som kan hjælpe dem med at komme gennem oplevelsen.